- English -
Suomen kielitieteellinen yhdistys
The Linguistic Association of Finland

Finnish Journal of Linguistics

Finnish Journal of Linguistics
Finnish Journal of Linguistics

SISÄLLYSLUETTELOITA JA LINKIT ELEKTRONISIIN ARTIKKELEIHIN
Tärkeä päivitys julkaisukäytännöistä

Journal of Linguistics on käynyt läpi useita merkittäviä muutoksia. Alkaen vuosikerrasta 2020 (Vol. 33) lehti muuttui kokonaan sähköiseksi julkaisuksi ja painetusta versiosta luovuttiin. Samalla siirsimme lehden Tieteellisten seurain valtuuskunnan ylläpitämälle journal.fi (Suomalaiset tiedelehdet verkossa) -sivustolle.

Julkaisumuodon lisäksi lehdessä tapahtui muutamia muita keskeisiä muutoksia. Ensinnäkin lehden julkaisukielivalikoimaan lisättiin suomi ja ruotsi. Toiseksi lehteä alettiin vuosikerrasta 2021 (Vol. 34) alkaen julkaista nimellä Finnish Journal of Linguistics. Kolmanneksi julkaistavaksi tarjottavat käsikirjoitukset on tästä eteenpäin lähetettävä toimittajille viimeistään 31. tammikuuta.

Päivitämme muutoksista lisätietoja myöhemmin, kun siirrämme lehden uudelle julkaisualustalle. Mikäli haluatte kysyä jotain näihin muutoksiin liittyen, pyydämme ottamaan yhteyttä toimituskuntaan sähköpostitse (sky-journal (at) helsinki.fi).

DIGITOINTIHANKE

Suomen kielitieteellinen yhdistys on vuosien 2018 ja 2019 aikana digitoinut vanhoja julkaisujaan avoimesti saataville. Tämä käsittää vuosikerrat 1988–2003 (Vol. 1–16). Alla olevista linkeistä on pääsy niihin kirjoituksiin, joihin on saatu julkaisulupa. Julkaisujen käyttöön sovelletaan Creative Commons Attribution 4.0 International -lisenssiä (CC BY 4.0). Jos haluat antaa luvan oman kirjoituksesi julkaisemiselle, täytä lupalomake ja lähetä se osoitteeseen sky-journal [at] helsinki.fi
Digitointityötä ovat taloudellisesti tukeneet Suomen tiedekustantajien liitto sekä Kopiosto.

SISÅLLYSLUETTELOITA JA LINKIT DIGITOITUIHIN KIRJOITUKSIIN
JULKAISUPERIAATTEET

Finnish Journal of Linguistics on yleiskielitieteellinen, referoitu julkaisu, joka ilmestyy kerran vuodessa. Se ottaa mieluusti vastaan artikkeleita tai lyhyempiä esseitä, ns. lastuja (squibs) sekä kirja-arvosteluja. Mitä tahansa kielitieteen aluetta käsittelevät kirjoitukset ovat tervetulleita. Artikkelit luetutetaan kahdella nimettömällä arvioijalla, minkä jälkeen toimituskunta päättää julkaisusta.

Kirjoituksen voi laatia englanniksi, ranskaksi, saksaksi, suomeksi tai ruotsiksi. Kirjoituksia otetaan vastaan ympäri vuoden, mutta mikäli haluaa ehtiä mukaan kuluvan vuoden numeroon, on artikkeli jätettävä toimittajille viimeistään 31. tammikuuta.

SKY Journal of Linguistics:lle on myönnetty Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnus. SKY JoL on sitoutunut noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja.

OPEN ACCESS -PERIAATE

Julkaisut ovat verkossa vapaasti saatavilla sähköisessä muodossa. Vuosikirjan julkaisupolitiikasta tarkemmin englanninkielisillä sivuilla.

ARTIKKELIEN LAADINTAOHJEET

SKY Journal of Linguisticsin artikkelien laadintaohjeet saa toimittajilta tai verkkoversion tästä.

TOIMITUSNEUVOSTO JA TOIMITTAJAT

Finnish Journal of Linguisticsin toimitusneuvosto ja toimittajat

SKY Journal of Linguisticsin sähköpostiosoite:
sky-journal (at) helsinki.fi
TILAUKSET

Tiedekirja, Kirkkokatu 14, 00170 Helsinki
FAX 09 635017, puh. 09 635177 email: tiedekirja (at) tsv.fi

Sivun alkuun

 

Last modified:Sunday, 18-Sep-2022 12:37:52 EEST